ZANIMAJU ME ZANIMANJA – UNAPREĐENJE ZAPOŠLJIVOSTI MLADIH KROZ KARIJERNO INFORMISANJE SREDNJOŠKOLACA O ZANIMANJIMA

NOSILAC PROJEKTA: Beogradska otvorena škola

CILJ PROJEKTA: Projekat se bavi povećanjem zapošljivosti mladih kroz unapređenje sistema karijernog informisanja srednjoškolaca o zanimanjima.

AKTIVNOSTI NA PROJEKTU: Kroz projekat je planirana realizacija obuke „Karijerno vođenje i savetovanje u srednjim školama - osnovna obuka“ prema programu akreditovanom od strane Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja. Seminar je namenjen za 20 nastavnika i stručnih saradnika srednjih škola.

Nakon realizovane obuke obučeni tim nastavnika i saradnika će za svoje učenike organizovati radionice karijernog informisanja. Pored radionica karijernog informisanja, biće organizovane i job shadowing posete (senka na poslu), koja omogućuje mladima da se upoznaju sa prirodom pojedinih zanimanja i sa potencijalnim poslodavcima. Tim Beogradske otvorene škole će organizovati monitoring posete koje će nastavnima pomoći da izvedu radionice i kontaktiraju poslodavce.

U okviru portala www.karijera.bos.rs biće organizovan Virtuelni sajam zanimanja, gde će se predstaviti pojedina zanimanja.

Projektom je predviđena Izrada preporuka za razvoj programa karijernog vođenja i savetovanja za mlade uzrasta 15-19 godina.

TRAJANJE: Projekat se realizuje u periodu od 1. juna do 30. novembra 2013.